Pekárske zmesi

Aditíva

Baker’s bonus

Deaktivované droždie s redukčnou schopnosťou

  • odpoved’ na krátke múky
  • záruka ťahavosti cesta

Baker’s bonus môže byť

  • používaný k výrobe mixov a premixov
  • pridávaný do receptúr zlepšujúcich prípravkov
  • používaný priamo v priemyslovom pečení chleba a pri výrobe sušienok na linkách s rýchlou kadenciou

Baker’s bonus je charakterizovaný

  • vysokou technickou výkonnosťou
  • pravidelnou kvalitou
  • bakteriologickou zárukou
  • čuchovou neutralitou
  • jednoduchým spracovaním pri všetkých spôsoboch miesenia cesta
  • schopnosťou konkurencie

Účinok deaktivovaného pekárského droždia

  • umožňuje rýchlejšie spracovanie cesta počas miesenia
  • reguluje kysnutie cesta
  • zjemňuje cesto, zjednodušuje prevaľovanie počas tvarovania alebo vyvaľovania a odstraňuje riziko zrážania a trhania
  • zhodnocuje finálnu prezentáciu chleba, bežného a jemného pečiva, briošiek, pizzy, koláčov, sušienok, lístkového cesta, ….

Balenie:
5kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou

Skladovanie:
Z dôvodu zachovania účinku skladujte baker’s bonus na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.
Dôležité: Počas používania je nutné ho skladovať v jeho pôvodnom uzavretom obale!

Darker

Pražený jačmenný slad určený na výrobu tmavých druhov chleba a pečiva.

  • učinný už pri nízkom dávkovaní
  • nevytvára očkovitosť na striedke
  • jeho jemná štruktúra zaručuje rovnomerné rozmiešanie v ceste
  • výrobkom dodáva osobitú hnedú farbu

Balenie:
10kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou

Skladovanie:
Za účelom zachovania účinku skladujte na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.

Fillstabil

Zmes na jednoduchú prípravu tvarohových náplní

  • obzvlášť vhodná pre záviny, tvarohové koláče a výrobky z lístkového a pľundrového cesta
  • vhodná i na mrazenie
  • jednoduchá príprava

Balenie:
30 kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou

Skladovanie:
Za účelom zachovania účinku skladujte na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.

Glutopan

Glutopan zmierňuje nedostatky slabých múk v závislosti od spôsobu použitia. Odporúča sa pre výrobu špeciálnych druhov pečiva, ktoré obsahujú otruby, cereálne semienka alebo strukoviny …

Vyrobené v EÚ
Nie všetky glutény majú rovnakú kvalitu. Ich vlastnosti závisia od obilia a múky, z ktorých sa glutén získava, a na postupoch, ktoré sa používajú na jeho výrobu (záleží predovšetkým na spôsobe sušenia)

Glutopan a cesto

  • zlepšuje jeho hydratáciu, pretože výrazne zvyšuje množstvo obsiahnutej vody
  • zlepšuje vedenie cesta pri hnetení a tvarovaní
  • zadržuje plyny v priebehu kysnutia
  • posilňuje cesto počas riadeného kysnutia alebo mrazenia

Glutopan a jemné pečivo

  • obnovuje lepkovú sieť oslabenú pridaním mlieka, tuku alebo cukru
  • je prispôsobený hlavne výrobe pečiva z kysnutého lístkového cesta

Balenie:
25kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou

Skladovanie:
Z dôvodu zachovania účinku skladujte glutopan na suchom a dobre vetranom mieste do 25°C.