Aditíva
Baker’s bonus
Deaktivované droždie s redukčnou schopnosťou
- odpoved’ na krátke múky
- záruka ťahavosti cesta
Baker’s bonus môže byť
- používaný k výrobe mixov a premixov
- pridávaný do receptúr zlepšujúcich prípravkov
- používaný priamo v priemyslovom pečení chleba a pri výrobe sušienok na linkách s rýchlou kadenciou
Baker’s bonus je charakterizovaný
- vysokou technickou výkonnosťou
- pravidelnou kvalitou
- bakteriologickou zárukou
- čuchovou neutralitou
- jednoduchým spracovaním pri všetkých spôsoboch miesenia cesta
- schopnosťou konkurencie
Účinok deaktivovaného pekárského droždia
- umožňuje rýchlejšie spracovanie cesta počas miesenia
- reguluje kysnutie cesta
- zjemňuje cesto, zjednodušuje prevaľovanie počas tvarovania alebo vyvaľovania a odstraňuje riziko zrážania a trhania
- zhodnocuje finálnu prezentáciu chleba, bežného a jemného pečiva, briošiek, pizzy, koláčov, sušienok, lístkového cesta, ….
Balenie:
5kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou
Skladovanie:
Z dôvodu zachovania účinku skladujte baker’s bonus na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.
Dôležité: Počas používania je nutné ho skladovať v jeho pôvodnom uzavretom obale!

Darker
Pražený jačmenný slad určený na výrobu tmavých druhov chleba a pečiva.
- učinný už pri nízkom dávkovaní
- nevytvára očkovitosť na striedke
- jeho jemná štruktúra zaručuje rovnomerné rozmiešanie v ceste
- výrobkom dodáva osobitú hnedú farbu
Balenie:
10kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou
Skladovanie:
Za účelom zachovania účinku skladujte na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.

Fillstabil
Zmes na jednoduchú prípravu tvarohových náplní
- obzvlášť vhodná pre záviny, tvarohové koláče a výrobky z lístkového a pľundrového cesta
- vhodná i na mrazenie
- jednoduchá príprava
Balenie:
30 kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou
Skladovanie:
Za účelom zachovania účinku skladujte na suchom a dobre vetranom mieste pri teplote do 25°C.

Glutopan
Glutopan zmierňuje nedostatky slabých múk v závislosti od spôsobu použitia. Odporúča sa pre výrobu špeciálnych druhov pečiva, ktoré obsahujú otruby, cereálne semienka alebo strukoviny …
Vyrobené v EÚ
Nie všetky glutény majú rovnakú kvalitu. Ich vlastnosti závisia od obilia a múky, z ktorých sa glutén získava, a na postupoch, ktoré sa používajú na jeho výrobu (záleží predovšetkým na spôsobe sušenia)
Glutopan a cesto
- zlepšuje jeho hydratáciu, pretože výrazne zvyšuje množstvo obsiahnutej vody
- zlepšuje vedenie cesta pri hnetení a tvarovaní
- zadržuje plyny v priebehu kysnutia
- posilňuje cesto počas riadeného kysnutia alebo mrazenia
Glutopan a jemné pečivo
- obnovuje lepkovú sieť oslabenú pridaním mlieka, tuku alebo cukru
- je prispôsobený hlavne výrobe pečiva z kysnutého lístkového cesta
Balenie:
25kg papierové vrece s ochrannou PE vrstvou
Skladovanie:
Z dôvodu zachovania účinku skladujte glutopan na suchom a dobre vetranom mieste do 25°C.
